KULTTUURIPAJA KOSMOS

Porvoon Kulttuuripaja Kosmos tarjoaa vapaaehtoista ja maksutonta, vertaisohjaajien ohjaamaa luovaa ryhmätoimintaa. Toiminta on suunnattu 18–35- vuotiaille, joilla on jokin mielenterveyden haaste tai muuten haastava elämäntilanne. Toimintaan osallistuminen ei vaadi lähetettä, vaan oma kokemus haasteesta on riittävä.

Mitä on kulttuuripajatoiminta?

Kulttuuripajatoiminnan tavoitteena on luoda yhteisö ja tarjota osallistujille luovaa ja yhdistävää ryhmätoimintaa sekä tukea ihmisiä eri elämänvaiheissa ja sosiaalisten taitojen kehittämisessä. Toiminnassa keskitytään osallistujien voimavaroihin, vahvuuksiin ja uuden oppimisen mahdollisuuksiin. Ryhmien sisällöt suunnitellaan yhdessä koulutettujen vertaisohjaajien ja kävijöiden kiinnostuksen mukaan. Teemoja voivat olla esimerkiksi musiikki, kuvataide, teatteri, retket, tapahtumat, ruoanlaitto ja liikunta. Kulttuuripajoilla koulutetaan vertaisohjaajiksi täysi-ikäisiä mielenterveyden haasteita elämässään kohdanneita henkilöitä. Koulutus antaa tietoa, taitoja ja välineitä ohjata toiminnallisia vertaisryhmiä 18–35-vuotiaille, jotka ovat myös kohdanneet erilaisia mielenterveyden haasteita. (Sosped, n.d.)

Olemme auki ma-to klo 08.00–16.00 ja pe klo 8.00–14.15

Yhteystiedot:

Vastaava ohjaaja Nina Vuorinen nina.vuorinen@ituspy.fi, Puh. 040 550 5258 Toiminnanohjaaja Noora Jaakkola, noora.jaakkola@ituspy.fi, Puh. 040 550 6642

Porvoon Kulttuuripaja Kosmos

Linnankoskenkatu 32 (WSOY talo)
06100 Porvoo

Itä-Uudenmaan sosiaalipsykiatrinen yhdistys ry
Jokikatu 7 A
06100 Porvoo

Asumispalvelut ja päivätoimintaa mielenterveyskuntoutujille
Itä-Uudellamaalla:
oma koti, vertaistukea, turvallisuutta, yhteisöllisyyttä – tavoitteena arvokas, oman näköinen elämä.
Label #1
Scroll to Top